Wat is Açai?

Samenvatting Artikel

Acai wat is het feature image 01

Alles over açai

Ben jij benieuwd wat açai is? Açai is de naam van een bes die voorkomt in een deel van het Amazonegebied. Hier groeien ze aan grote açaipalmen. De bessen zijn enorm populair. En dat is niet zonder reden, want açai is een van de powerfruits. De bessen zijn erg gezond, bevatten veel energie en maar weinig suiker. Ook in Europa zijn deze bessen steeds populairder geworden. In dit artikel vertellen wij je hoe açai gebruikt wordt, in hoeverre het gezond is en wat de voordelen van açai zijn. Lees snel verder en ontdek alles over açai.

Hoe wordt açai gebruikt?

Açai biedt veel mogelijkheden en de bessen worden dan ook op diverse manieren in gezonde maaltijden verwerkt. In Europa wordt het meest gebruikgemaakt van açai poeder. Dit is paarse poeder met een friszure smaak. Deze smaak is kenmerkend voor de açai bes. Açai wordt veel verwerkt in smoothies, maar ook in açai bowls, kwark en in yoghurt.

Açai fruit beschikt over veel vitaminen en antioxidanten, waardoor het ook steeds meer als supplement geslikt wordt. Zo kun je bijvoorbeeld açai capsules slikken, maar ook proteïnepoeder met açai gebruiken om zo te profiteren van de voordelen die açai bessen jouw lichaam te bieden hebben. Ideaal voordat je gaat sporten of een andere activiteit hebt waar je veel energie voor nodig hebt. 

Is acai gezond?

Acai bessen worden gezien als superfoods. Dit komt doordat ze maar weinig suiker bevatten en veel vitamine C en E. Dit zijn ook wel antioxidanten. Verder beschikken acai bessen over mineralen en omegavetzuren. Ook bevat acai theobromine. Dit is een stof die op cafeïne lijkt en zorgt ervoor dat je bloedvaten verwijden en je hartspier geprikkeld wordt. Hierdoor voel je je energieker. Acai bessen eten is dus zeker aan te raden voor je gaat sporten of als je een drukke werkdag voor de boeg hebt. Acai beschikt over diverse voedingsstoffen, waaronder vitamine C en E, anthocyanen, vitamine B1, B2 en B3, aminozuren, omega 6 en 9, eiwitten, calcium, kalium en theobromine. Dit heeft je lichaam allemaal nodig om belangrijke lichaamsprocessen goed uit te voeren. 

De voordelen van açai

Açai heeft diverse voordelen te bieden. Zo is het grote aantal vitaminen, antioxidanten, vetzuren en energie van de açai bessen voordelig voor iedereen. Antioxidanten zorgen er namelijk voor dat vrije radicalen in je lichaam worden aangepakt. Dit zijn ook wel afvalstoffen. Ook ondersteunen ze op diverse andere manieren je gezondheid. Açai zorgt er verder voor dat je sneller energie krijgt vanwege het stofje theobromine. Ook bevat het weinig suiker. Açai in je dieet opnemen kan dus zeker helpen vanwege de vele voordelen die het te bieden heeft. Zeker wanneer je sport of voor andere zaken extra energie nodig hebt, kunnen açai bessen je helpen. Van açai profiteert jouw lichaam op alle fronten.

Probeer eens açai uit in een smoothie of yoghurt voordat je gaat bewegen en ontdek welke voordelen deze heerlijke bessen jouw lichaam te bieden hebben.