Vegan hapjes en snacks

Samenvatting Artikel

Vegan hapjes en snacks feature image 01

Dit zijn de lekkerste vegan hapjes en snacks

Zoek jij de lekkerste vegan hapjes en snacks? Als je vegan bent en een gezellige filmavond wilt organiseren met lekkere snacks, kan het soms lastiger zijn om de juiste snacks te vinden. Veel snacks bevatten vlees of andere ingrediënten die niet vegan zijn. Gelukkig hoef je je hier geen zorgen meer om te maken, want wij zochten uit wat de lekkerste vegan hapjes en snacks zijn en hebben ze voor je op een rijtje gezet. Pak je boodschappenlijstje er maar alvast bij en schrijf meteen op wat je nodig hebt voor de vegan hapjes en snacks die jij wilt maken.

Dim sum

Dim sum zijn kleine gefrituurde of gestoomde hapjes die uit de Chinese keuken komen. Ze kunnen bestaan uit vlees, groente en rijst en worden gebruikt als lichte maaltijd. Dim sum is ook geschikt voor tijdens een gezellige avond met vrienden en vriendinnen of familie. Voor vegans zijn er bovendien diverse lekkere recepten zonder vlees. Kijk eens rond op internet voor de verschillende soorten dim sum recepten die er zijn en kies jouw favoriete recept uit.

Voorbeeld – Dim sum

Hummus met dipgroenten

Ook hummus met dipgroenten behoort onder de lekkerste hapjes. Snijd paprika en wortels in reepjes en doe hetzelfde met komkommer. Je kunt kant-en-klare hummus kopen, maar het is nog beter als je dit zelf maakt. Op internet zijn diverse recepten te vinden om zelf hummus te maken. Je kunt werkelijk voor verschillende variaties kiezen. Ook weet je zo zeker dat je niet allerlei bewerkte stoffen binnenkrijgt via kant-en-klare hummus.

Chips met guacamole

En wat dacht je van tortillachips met guacamole? Zet een schaaltje met tortillachips op tafel en maak je eigen guacamole. Ideaal voor tijdens het kijken van een film of om te dippen tijdens het bijkletsen met je vrienden of vriendinnen.

Vega bitterballen

De vega versie van bitterballen zijn ook enorm lekker. Bitterballen doen het standaard goed op feestjes en met de vega variant heb je de perfecte vervanger voor normale bitterballen gevonden. En geloof ons, er zijn tegenwoordig zoveel lekkere vegan bitterballen verkrijgbaar. Bekijk eens online welke vegan bitterballen het beste beoordeeld worden.

Vega bitterballen uitgelichte afbeelding 02
Voorbeeld – Vega bitterballen

Tapas

Ja, vegan tapas is er ook en het is mega lekker! Maak bijvoorbeeld tempeh balletjes en sticks. Tempeh is de perfecte vleesvervanger, beschikt over veel eiwitten en je kunt er echt alle kanten mee op. Of wat dacht je van vegan kaasballetjes? Deze zijn zeer eenvoudig te maken, hoeven niet gebakken te worden en hebben een heerlijke smaak. Ook gevulde champignons mogen niet op tafel ontbreken. Bekijk eens op internet welke diverse recepten voor vegan tapas er zoal zijn.

Bruschetta

Nog zo’n lekker hapje is bruschetta. Bruschetta komt oorspronkelijk uit Midden-Italië. Het bestaat uit brood (gegrild) wat ingesmeerd is met knoflook. Het brood wordt met wat extra vergine olijfolie besprenkeld en met zout en peper. Vervolgens kan hier nog rode peper, tomaat en groenten op worden gelegd. Bruschetta moet je zeker eens geprobeerd hebben, want het is echt overheerlijk!

Weet jij al welke vegan hapjes en snacks je klaar gaat maken?