Tips tegen vermoeidheid

Samenvatting Artikel

Tips tegen vermoeidheid feature image 01

Heb jij ook vaak last van vermoeidheid? Misschien heb je hier vooral last van na de lunch, op je werk of op andere momenten. Vermoeidheid kan je soms flink in de weg zitten. Hoe ga je vermoeidheid zoveel mogelijk tegen? Wij zochten uit wat de beste tips tegen vermoeidheid zijn en hebben ze voor je op een rij gezet.

Slaap voldoende

Zorg ervoor dat je voldoende slaapt. Hiermee bedoelen we niet dat je extra lang moet slapen, want zo zal je je alleen maar nog vermoeider voelen.  Het beste kun je zo’n 7 tot 8 uur per dag slapen. Zelfs als je erg moe bent, is dit aan te raden. 

Slik extra vitamines

Er zijn diverse vitamines die je extra energie kunnen geven bij vermoeidheid, namelijk vitamine B2, B3, B5, B6, B12, en vitamine C. Ook is het belangrijk om voldoende groente en fruit, zuivel en graanproducten binnen te krijgen. Door multivitamine te slikken ter aanvulling op gezonde en gevarieerde voeding, krijg je sowieso je benodigde vitamines binnen. Als jouw vitamines op peil zijn, zal je je ook minder snel vermoeid voelen. 

Beweeg

Zorg ervoor dat je voldoende beweegt. Je kunt bijvoorbeeld naar de sportschool gaan, maar ook een eind gaan wandelen, fietsen of zwemmen. Zorg ervoor dat je beweging deel laat uitmaken van je dagelijks leven. Zo kost het je minder moeite om te bewegen. Door continu te bewegen zal je ook steeds meer energie krijgen en niet snel last van vermoeidheid.

Breng ritme in je dagen aan

Zorg ervoor dat je ritme in je dagen aanbrengt. Zo zorg je voor meer rust in je hoofd en kun je zelf bepalen wat je op een dag allemaal doet. Schrijf voor jezelf eens op wat je allemaal op een dag doet en wanneer je je het meest vermoeid voelt. Door hier inzicht in te krijgen, kun je zorgen voor een nieuw en vast ritme waardoor je minder last hebt van de een gebrek aan energie.

Eet de juiste voeding

De juiste voeding eten is ook heel belangrijk. Als je te vet en koolhydraatrijk voedsel eet, zal je je al snel moe en lusteloos gaan voelen. Weet je van jezelf dat je vaak last hebt van een middagdip, dan raden we je een lichte lunch aan. Een stevige maaltijd kun je het beste tijdens het diner of in het weekend eten. Zo ga je vermoeidheid te lijf. 

Koud water

Een glas koud water drinken kan ook helpen tegen vermoeidheid. Zeker als je er ijsblokjes in doet. Wat je ook kunt doen, is wat koud water in je gezicht spetteren. Dit werkt hetzelfde als een koude douche en zorgt ervoor dat je je energieker voelt. 

Werk je? Maak tijd voor een wandeling

Als je de hele dag moet werken, is het zeker belangrijk om pauze te houden. Ga tijdens je pauze lekker naar buiten. Dit zorgt ervoor dat je lichaam en geest weer helemaal opfrissen. Houd tijdens het werken ook een raam open, zodat je altijd van frisse lucht bent voorzien.

Wij wensen je veel succes met onze tips!