Eet gezond met de Aziatische keuken

Samenvatting Artikel

Aziatische keuken feature image 01

Deze gerechten uit de Aziatische keuken zijn zeer gezond

Wil jij gezond eten? Eet gezond met de Aziatische keuken! De Aziatische keuken kent vele gezonde maaltijden. Ben jij benieuwd wat de meest lekkere en populaire gerechten uit de Aziatische keuken zijn? Wij hebben de gezondste gerechten uit de Aziatische keuken voor je op een rij gezet. Lees snel verder en zet je pannen alvast klaar!

Poké bowl

Een poké bowl is erg gezond. De meeste poké bowls bevatten rauwe tonijn, ui, knoflook, rijst, sesamolie, sojasaus en pepers. Normaal zitten er zo’n 145 calorieën in een standaard poké bowl. Er zit zo’n 25 gram eiwit in en de vitamines B12, C, D, magnesium, fosfaat, kalium en ijzer vind je er ook in terug. Verder bevat een poké bowl nog mangaan, zink en niacine.

Voorbeeld – Poké bowl

Pad Thai

Ook Pad Thai is enorm lekker en gezond. Dit gerecht zit vol met groenten en kruiden. Pas wel op dat je dit gerecht niet met te veel olie en noedels bereid, want dan wordt Pad Thai wel ongezond. Pad Thai bestaat uit gewokte noedels met ei, groente en iets wat proteïnen aan de maaltijd toevoegt. Denk aan kip, vlees, garnalen of tofu. Hier wordt nog een speciale saus aan toegevoegd.

Thaise Curry

En wat dacht je van Thaise curry? Veruit de meeste curry’s zijn gezond. Ze bevatten nauwelijks vet en bestaan uit veel groenten. Ook worden er veel kruiden in gebruikt, waardoor er praktisch geen zout nodig is. Kies voor een gezonde curry met groenten, linzen en kruiden en serveer deze met zilvervliesrijst. Je kunt het zo gezond of ongezond maken als je zelf wilt, maar dit is de gezondste variant hiervan.

Voorbeeld – Thaise Curry

Sushi

Een erg gezond gerecht uit de Japanse keuken is sushi. Zo kom je hier veel vette vis in tegen, zoals zalm. Hier zitten veel essentiële vetten in en vitamine D. Ook het zeewier dat om de rijst is, bevat veel belangrijke vitamines, zoals vitamine A, B6 en C. Ga voor sushi met vis en sushi met groente, zodat je pas echt gezond bezig bent. 

Voorbeeld – Sushi

Tjap Tjoy

Ook Tjap Tjoy uit de Chinese keuken mag er zeker zijn. Dit gerecht is zeer kleurrijk en zit bomvol vitamines. Het gerecht wordt gemaakt van gemengde groenten, zoals komkommer, paprika, taugé, champignons en wortels. Hier wordt nog kip, rundvlees, varkensvlees of tofu aan toegevoegd met een milde saus.

Ramen

Ramen is een zeer gezonde Japanse maaltijdsoep. Deze kan vis of vlees bevatten en bevat vaak veel zeevruchten en groenten. Ramen zijn vrij licht verteerbaar en zeer voedzaam. In Japan eet men dit gerecht zowel als lunch, diner en als snack. 

Tom Yam Kung

Tom Yam Kung is een erg lekkere Thaise soep met garnalen. Deze soep heeft een positief effect op je gezondheid vanwege de combinatie van kruiden en specerijen. Tom Yam Kung is zeker de moeite waard om zelf te maken.

Met welk gezonde gerecht uit de Aziatische keuken ga jij aan de slag?