5 diëten om af te vallen

Samenvatting Artikel

Met deze 5 diëten val je ongetwijfeld af

Wil je gaan afvallen, maar twijfel je welk dieet het meest geschikt is voor jou? Er zijn verschillende soorten diëten. Wij zochten uit welke diëten op dit moment het meest populair zijn en hebben deze voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder en ontdek 5 diëten om af te vallen.

Koolhydraatarm dieet

Een koolhydraatarm dieet is een dieet waarbij je weinig koolhydraten eet. Dit dieet is momenteel razend populair. Je eet minder brood, rijst, pasta, aardappelen en fruit. Deze zitten namelijk vol koolhydraten. In plaats daarvan eet je eiwitten uit vlees, vis en peulvruchten. Veel mensen die dit dieet volgen, vallen af. Hun bloedsuikerspiegel schommelt een stuk minder, waardoor het lichaam minder behoefte aan suikers heeft. En doordat het lichaam een lage insulinespiegel krijgt, zal het zijn eigen vetreserves aanspreken. Hierdoor verbrand je vet.

Ketogeen dieet

Ook het ketogeen dieet is erg populair. Hierbij eet je weinig koolhydraten, maar wel eiwitten, groente en vet. Hierbij schakelt je lichaam over van het verbranden van eiwitten en koolhydraten naar het verbranden van vetreserves. Hierdoor val je snel af. Veel mensen zien dit dieet wel als een zwaar dieet. Je mag veel producten niet eten, waardoor je een grotere kans hebt op een tekort aan vezels, vitamine B en jodium. Multivitaminen slikken kan voorkomen dat je tekorten krijgt. Wij raden het wel aan enkel een ketogeen dieet te volgen onder begeleiding van een diëtist of arts. 

Het vastendieet

Het vastendieet is een dieet waarbij je twee dagen per week vast. In deze twee dagen mag je als man slechts 600 kilocalorieën binnenkrijgen. Voor vrouwen is dit 500. De rest van de week eet je wat je wilt, zolang je maar twee dagen vast. Je metabolisme krijgt hierdoor een positieve boost. Ook is dit dieet langer vol te houden dan andere diëten, omdat je slechts twee dagen per week vast. 

Cambridge dieet

Het Cambridge dieet is al jaren een populair dieet. Dit dieet werd in de jaren 70 ontwikkeld en je valt er erg snel van af. Bij het Cambridge dieet eet je iedere dag maximaal 500 tot 1200 kilocalorieën. Dit doe je door het eten en drinken van maaltijdvervangers. Denk aan shakes, sappen en soepen. Het dieet kun je het beste alleen onder begeleiding van een consulent volgen. Veel beroemde filmsterren volgen dit dieet als ze snel willen afvallen voor een rol in een film. 

Paleo dieet

Ook het Paleo dieet is enorm populair. Dit dieet focust zich vooral op de kwaliteit van het voedsel dat je eet en niet op hoeveel je precies eet. Je bent dus niet bezig met het tellen van calorieën, maar enkel met wat je eet. Bij het Paleo dieet ga je terug naar de roots van je voorouders. Deze konden niet snel een snack of iets anders afhalen. Je kiest bewuster wat je eet. Bij het Paleo dieet focus je je vooral op onbewerkt voedsel.

Welk dieet ga jij volgen om af te vallen?